Våra djur

Simba är vår äldsta djurfamiljemedlem. Utan hans koll är Annebergs gård inget säkert ställe. Han är den som går upp först och går in sist. Under natten ligger han och lurpassar ifall det skulle hända något.

I år är han 12 år och därmed en gentleman att räkna med. Han hoppar gärna upp i knät för att få lite gos, men först måste du visa att du är snäll person.

Simba är väldigt fotogenic. Bara att fota på!

Sigge är i år 5 år gammal. Han är en jägare, trots att veterinären sa att han aldrig skulle kunna bli det efter en höftskada när han var kattunge. Han är den som busar och tar både önskade(möss) och oönskade djur(läs fåglar) på gården.

Han har en stark integritet och kommer och gosar när han har lust.

Oj, vad söt jag är!

Lilla Chloë(vi har inte enats hur vi ska stava hennes namn), vad ska vi säga om dig? Du är 1 år och vet redan hur pojkarna ska tas. Du leker med de stora grabbarna(kastrerade) Simba och Sigge och hoppar på dem. De får stå ut med mycket!

Din pojkvän, Findus, hälsar på titt som tätt men du har inte riktigt förstått vad du ska ha honom till. Vi hoppas ju dock att du kommer att göra det eftersom vi tror du kommer att bli en så´n fin mamma.

Du är nyfiken, busig och spinner så högt när man gosar med dig att det hörs över hela gården.

5 små kattungar och en jättefin mamma

Så växte hon till sig och födde 5 söta kattungar den 13 juni. Vi behöll en av dem, Prinsen, och de andra fick nya finfina familjer och mår så bra.

Vår nya stortupp Tommy
Tommy var lilltupp på sitt förra ställe men nu håller han på att växa in i rollen som stortupp här hos oss. Det går sådär, kan man säga. Han springer iväg när han blir rädd, hönorna springer iväg när han vill ”tuppa” sig och ja vi får se helt enkelt.

Se´n har vi hönorna Nina den fina, Gullefjun, Kajsa och Pärnilla (namn efter uppfödaren). Nina är en Cream Legbar och värper ljusblå ägg. Hennes ägg blir ingrediens i den underbara sockerkakan i caféet uppkallad efter henne. De andra är av rasen Lohman och är värphybrider. De värper bruna ägg….eller 1 av dem värper (har inte lyckats lista ut vilken det är och det är tur för dem det).

Tyvärr så slutade de 3 hönorna värpa helt. Det gick inte att få igång dem igen efter alla försök med specialkost, specialreden, specialbad och massage. Vi har nu 4 (det var 5 från början men en dog) andra kycklingar på tillväxt som vi köpt av vår vän Ricardo Serey. Få se ifall de är hönor eller tuppar.

Kalle
Vem som har blivit mamma är oklart. Men Olga har axlat rollen som mamma till lilla dvärgkochinkycklingen.

Jo, vi har en dvärgkochinfamilj också. Tuppen Kalle och 3 hönor (Jossan, Bibbi och Olga). De har fått namn efter min bror och hans sambo och djur och det är ganska gulligt. När jag ropar på dem tänker jag på deras namne.

De kom till oss förra våren och var då små, så de har blivit accepterade av de andra. Dvärgkochinernas ägg är hälften så stora, väger ca 30 gram, men de är så söta och lite ljusrosa/beige.

Nu har vi fått EN liten tillökning i dvärgkochinfamiljen, lilla Hopp, och alla är så måna om henne/han. De vaktar och pysslar och letar godsaker, men det är Olga som har huvudansvaret för mammarollen. Så söta allihop(p)!

Sedan kom räven till byn(en mycket vacker sådan) och reducerade vår tupp/hön/kycklingstam betydligt. Vågar knappt inte berätta hur många som är kvar =(! De 5 som är kvar får numera vara instängda i hönsgården (tuppen Tommy, Bibbi, Nina, tuppen Timbuktu samt två kycklingar som vi inte namngett än.