Silvermedalj!

Kan knappt tro att det är sant. Jag fick silvermedalj i SM i mathantverkför min ekologiska surkål.

Så roligt och otippat! Prisutdelningen var i Östersund så jag hade skickat upp ett surdegsbröd och en burk surkål med Lilian som har Ekenäs bageri, för hon skulle åka upp. Jag tittade på prisutdelningen på Youtube med min dotter Cecilia och vi blev så glada att vi både skrek och grät samtidigt när de läste upp ”Jossans gårdsbutik och café”. Helt galet alltså.

Kunderna och media lät inte vänta på sig. Redan samma dag uppvaktades jag av Lessebo kommun med blommor och grattis, Smålandsposten ringde och intervjuade mig dagen efter och gästerna på caféet samt kunderna till gårdsbutiken köpte all surkål som fanns i lager.

Redan samma dag gjordes ny surkål och den gick åt som smör i solsken den också en vecka senare. Den måste nämligen stå en vecka för att utveckla de här supernyttiga mjölksyrebakterierna. Nästa laddning gjordes och redan innan den är klar är burkarna tingade. Jag är så glad för denna succé, inte minst för att det är så nyttigt att äta surkål. Och GOTT! Det ska det ju va´på mitt café: GOTT och RÄTT.