Gårdsbutik

I butiken finns det nygräddat surdegsbröd. Det är olika sorter; hampasurdegsbröd, rågbröd med kummin och linfrö eller dinkelsurdegsbröd. De kan köpas hela eller halva. 1000gr kostar 80kr och 500gr 45kr. Ibland finns det bröd över sedan dagen innan och då kostar de 50 resp 30kr, samma för de frysta som ni hittar i frysen. Där kan även finnas andra godsaker som vaniljknutar, kanelsnurror eller kringlor.

Inläggningar och saft finns det också i kylskåpet. Gick ju och vann silvermedalj för min SURkål i SM i Mathantverk så den finns det av också. Vi gör ny varje vecka och är den slut kan man beställa till nästa vecka. Burkarna kostar 70kr för stor (ca 700gr) och 50kr för mindre(350-400gr). Vi har ett pantsystem för burken så man betalar 20kr för burken som man sedan får tillbaka när man köper ny surkål. Ibland finns det en extra fin burk från Kosta glasbruk och då är det pant 40kr på den.

Vi har redig honung i butiken från Hagalunds bigård (grannbyn). Det är riktigt fin honung som är väl avfuktad när man köper den (biodlare Johan vill inte sälja vatten). Bina i trakten hämtar sin nektar från obesprutade områden härikring. Honungen jag för tillfället har inne är både sommar, höst och skogshonung. Bara att välja!

700g kostar 100kr

Vi har färsk mjölk från Bosarve gård utanför Grimslöv. Det är en lågpastöriserad och ohomogeniserad mjölk på glasflaska. Den är underbart god och nyttig. Inte alls dyr heller för vad man får!

1L kostar 32kr utan pant/17kr med pantflaska

Ägg

Ägg från Huset på kullen utanför Nybro finns i kylen för tillfället. Det är grönbetesägg så gulan är extra gul.

4,00kr/st och ett flak 110kr

Det finns olika hantverk från lokala konstnärer. Botanisera i stickat, målat, snidat och tovat. Riktigt fina grejer och det är återbruk, ekologiskt eller djur-och miljövänligt.

Ring 0735225818 eller sms:a in din beställning. Antingen kommer du och hämtar eller kommer vi till dig. Du kan också maila på info@jossanscafe.se

Vi samarbetar med Stuff & Mind som har antik och loppisbutik i Hässle”city”och en del av deras utbud kommer också att finnas hos oss (Tack Magdalena och Per-Arne).

En del av möblemanget i caféet kommer från Stuff & Mind och man kommer att kunna köpa det om man vill.