Dagens meny

 

Lunch

(vi har bl a följande men kanske inte riktigt allt). Variationer förekommer pga kockens impulser och tillgång på råvaror.

Säsongens soppa med surdegstoast

Antiinflammatorisk linsgryta (gjord på kulturlins från Gotland) med potatis

Matpaj med grönt och skönt (taco/svamp/ost och skinka)

Omelette med brie och salami/ost och skinka samt säsongens sallad

 

Helgmeny:

Till helgen har vi ibland lite extra gott beroende vad vi har fått tag på av närliggande producenter.

Oftast viltkött, lamm eller fint nöt/fläskkött.

Priset är 250:-/person

 

Fika:

Vaniljknut med vetesurdeg eller kanelsnurra

Kladdkaka m chokladbitar och grädde /kladdkaka med pirr (piripiri)

Chokladboll

Våfflor på dinkelsikt m grädde och sylt

Intolerant alternativ( kan vara bärtartelette m grädde eller äppelpaj med mandelmjöl)

 

Pizzakväll:

Fredag och lördag 18-20 har vi pizzakvällar

Vi erbjuder vedugnsbakad ekologisk surdegspizza

Pizzadegen gör vi av ölandsvetemjöl, som är en kultursort med svagt gluten 

I stenugnen eldar vi endast med björkved (bra antioxidanter i askan) 

Pizzautbudet:

  • Pizza Bianca; kräm fräsch, mozzarella, brie, solrosfrön, ruccola, citronolja och salt och peppar

  • Rosso; tomatsås, mozzarella, basilika, oregano och valfria tillbehör.

Hos Jossans får man välja sina toppings. Vi har bland annat: Prosciutto, salami, lök, oliver, tomat. Biancan rekommenderar vi att äta som den är. 

Äta här:

  • Bianca 179 kr
  • Rosso 149 kr
    • Extra tillbehör 30 kr 

Ta med: 

  • Bianca 159 kr
  • Rosso 129 kr
    • Extra tillbehör 30 kr