1-årsjubileum!

Kan inte fatta att vi har varit öppna i ett år idag. Så mycket som har hänt detta år; pandemi, reko-ring, vedeldad ugn, tennisarmar, begravning och silvermedalj i SM i Mathantverk.

Till alla kära gäster vill jag säga tack för allt stöd och heja-rop. Många av er har blivit stammisar och det tar vi som ett gott betyg. Utan er hade vi inte varit ett café med ett omtalat gott rykte, ni gör halva jobbet. Tusen tack för att ni åker grusvägen ca 1,5km från 25:an upp till oss i Anneberg.

Det är verkligen underbart att kunna få utveckla alla tankar och idéer som vi har i hållbarhetstänket här på gården. Vi har provat olika sorters mjöler i surdegsbröden(rågmjöl och dinkel är bäst, tycker jag) och testat oss fram till den perfekta pizzadegen(det blev ölandsvetemjölet, en kultursort med ett svagare gluten, blixterdyrt men galet gott och fantastiskt att jobba med) och olika grönsaker att mjölksyra( morot, vitlök är fantastiskt gott men även vitkål med ingefära, vitlök och piripiri).

Maten vi har lagat har varit säsongsbetonat och närproducerat, men fortfarande är det vanligaste det som går bäst. Det tar tid att lära sig gilla och våga prova nya maträtter. Nässelsoppan har varit en succé och även lammstek från gården samt kalvdans. Vi jobbar på med att leta närproducerat och lagar spännande, goda och näringsrika måltider. Gärna antiinflammatoriskt.

Nu måste jag bara nämna vedugnen! Jag älskar den lika mycket som Tareq Taylor älskar sin i programmet Trädgårdstider. Det är verkligen en upplevelse att få elda, baka och avnjuta alstrena från denna ugn. Verkligen svårt men spännande.

Man måste ha rätt ved(bara björkved eftersom askan är antiioxidant) och rätt temperatur samt inte för stark strålning från elden och dessutom bra konsistens på degen. Verkligen ett hantverk! Vi jobbar ju bara med surdeg så därför blir det en extra utmaning att få degarna att hålla ihop ibland. Mycket beror också på temperaturen i luften. Men vi blir bättre och bättre! Det är det viktigaste.

Nu är sommaren här och semestern. För er ja! Vi ska göra vårt allra bästa för att ni ska trivas, må gott både i mage och hjärta och ha en riktigt härlig utflykt till vår gård i sommar.

Varmt välkomna kära läsare, kunder, stammisar och alla andra!

Kram, Josefine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Post

Semester?Semester?

Frivillig eller ofrivillig? Ja, ofrivillig för min del. Sjukgymnastens rekommendation: vila armarna och göra övningar samt stretching. Men å andra sidan känns det välbehövligt innan hösten och vinterns upptåg sätter

READ MOREREAD MORE

PremiärdagenPremiärdagen

Vilken succé!. Många goa gäster kom och fikade och åt idag i trädgården. Jag hade fullt upp hela dagen. Det var verkligen roligt! Jag tror att många uppskattade lugnet och

READ MOREREAD MORE