Vedeldad stenugn

Nytt år, nya krafter!

För att vara mer hållbar i tillverkningen av det bakade och tillagade så föll valet på en vedeldad ugn istället för en elektrisk när vi skulle investera i en större ugn. Det kändes som ett naturligt val för oss; vi eldar med ved för värme och vatten redan och då blev valet lätt i om att vanan att hantera ved redan finns.

Dessutom är det supernyttigt med lite björkaska, enligt våra kära finska vänner Mario och Kari.

Med denna investering i ugn öppnas helt andra möjligheter och vi ser med spänning fram emot vart den ska ta oss. Säkert är dock att det provbakas galet mycket ekologisk surdegspizza nu (i de vanliga ugnarna än så länge) för att få fram den perfekta bottnen och ingredienserna varieras i det oändliga.

Favoriter hittills är: pizza bianca med creme fraiche, brie, ädelost och färsk ruccola samt basilika. Dotterns favorit är: tomatsås (vår hyresgäst Christina gör en jättegod), mozarella och prosciutto.

För tillfället är caféet en byggarbetsplats för murare och därför måste vi ha det stängt, men den som väntar på något gott………

Håll ut!

2 thoughts on “Vedeldad stenugn”

  1. Tracy Rist skriver:

    Excellent post. I was checking constantly
    this blog and I am impressed!
    Extremely helpful information specifically the last part
    I care for
    such information a lot. I was looking
    for this certain info for
    a very long time. Thank you and best of luck.

    1. Jossan skriver:

      Thank you! I love the new oven. Glad you commented on my post. Kind regards, Josefine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Post

PremiärdagsPremiärdags

Det börjar närma sig öppningsdagen. Jag har satt torsdagen den 4 juni som första dagen man kan komma och njuta och fika. Det blir möjligt att komma och fika samt

READ MOREREAD MORE