Premiärdags

Det börjar närma sig öppningsdagen. Jag har satt torsdagen den 4 juni som första dagen man kan komma och njuta och fika.

Det blir möjligt att komma och fika samt luncha lite enkelt ute med bordsbeställning. Dagens meny kommer att ligga ute på fejan och instagram dagen innan. En fika kommer att kosta 75kr och en lunch 109kr. Allt är ekologiskt, närodlat och hållbar utveckling och GOTT så klart. Det finns något för alla även ifall man har någon allergi. Vi kommer att fokusera på goda, småländska specialiteter som bonnakringlor, kroppkakor och ostkaka.

Men citronmuffins, fröknäcke, mandelbräck, chokladbollar och varm surdegssmörgås kommer att finnas på menyn. Kolla gärna dagens meny eftersom vi är en småskalig verksamhet med hållbar utveckling och då kan vi inte ha en dignande meny varje dag utan det blir ”dagens” bulle, ”dagens” mjuka kaka, ”dagens” intoleranta osv. Eller så blir det en överraskning!

Det går också bra att beställa mat och man kan även få en festmatsmeny samt kalas uppdukat hemma eller hyra vår lokal för ett mindre sällskap lite längre fram när corona-viruset har svept över. Men trädgårdserveringen är öppen och bordsbeställning är möjligt fr o m den 4juni.

Hur går det till på ett mobilfritt café? Jo, du kommer hit, sätter dig i trädgården och väntar på bordsservering. Under tiden njuter du av naturen och djuren runt omkring. När du har beställt och betalat med swish eller kontant får du erbjudandet att låsa in sällskapets mobiltelefoner i en mobilparkering där du har nyckeln till skåpet alt att du erbjuds sätta mobilen i flygplansläge ifall du inte kan skiljas ifrån mobilen (kan ju vara att man har jour eller måste vara anträffbar).

Nu kan du njuta av fikat/lunchen och lyssna på fågelkvitter eller bara tystnaden. Vara här och nu och verkligen njuta av den vackra naturen, maten/fikat och ditt sällskap. När du är nöjd med din vistelse här ber du att få hämta era mobiler i mobilparkeringen ifall du har den inlåst.

Jag har också funderat över ifall vi ska ha möjlighet till ställplats här i hästhagen för husbil, husvagn och tält. I corona-tider kan det vara ett bra alternativ att kunna semestra lite nära och lite avskilt. Det blir i så fall camping utan möjlighet till elstolpe men med möjlighet till att använda dusch och tvättstuga samt butik och café. Mer info om det kommer senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Post

SeptemberSeptember

Vilken händelserik sommar! Tack till alla som har varit och gästat oss i sommar och till alla er som hade tänkt att komma men något kom i vägen. Det är

READ MOREREAD MORE